top of page

Jenjer's Verhaal

girl painting

Jen's Verhaal Er zijn zoveel redenen waarom ik BummerSheep heb geopend. Ik had een plek als BummerSheep nodig toen ik jonger was. Een veilige plek waar ik naartoe had kunnen gaan.

BummerSheep betekent in het Nederlands "Een Verloren Schaap". Waar ik vandaan kom, is een "Bummer" degene van wie je niet verwacht dat hij iets bijzonders doet en ze worden vaak gezien als de kleinste of minst gewaardeerde van de groep.

Mijn naam is Jenjer en ik ben een BummerSheep. Ik kom oorspronkelijk uit Texas en woon sinds 2004 in Nederland. Ik heb geen chique titels voor mijn naam. Ik ben niet rijk en ik bezit geen dure dingen. Dus eigenlijk, wat de wereld betreft, ben ik niemand. Maar de waarheid is dat behoorlijk wat mensen om me heen vinden dat ik "vreemd" ben (eigenlijk een groot compliment) en me meer zien als iemand die begrijpt hoe deze wereld in elkaar steekt.

Eerlijk gezegd had ik een zeer moeilijke jeugd en verleden. Het grootste deel van mijn leven kreeg ik te horen (via woorden of daden van mensen) dat ik nooit iets bijzonders zou worden. Ik ben niet opgegroeid in een gezonde omgeving. Mijn verleden zit vol met seksueel misbruik, fysiek en emotioneel trauma.

Toen ik ongeveer 20 jaar oud was, geloofde ik dat ik een tweederangs leven zou leiden vanwege alles wat ik had meegemaakt. Ik geloofde dat ik iemand was die een bedrijf kon 'runnen', maar nooit dat bedrijf kon 'bezitten'. Ik geloofde dat ik altijd in een 'gehuurd huis' zou wonen, omdat ik nooit de persoon zou worden die mijn 'eigen' huis kon kopen.

Toen ik 23 jaar oud was, slaagde ik bijna in een zelfmoordpoging. Gelukkig kwamen kort daarna twee geweldige mensen in mijn leven en lieten me zien dat er een betere manier was. Ze lieten me zien wie God werkelijk is en hoe Hij mijn leven kan veranderen. Je moet begrijpen, ik had God in mijn leven toen ik klein was en ik had een geweldige relatie met Hem. Maar tegen de tijd dat ik 18 was en zoveel dingen met me waren gebeurd, keerde ik God de rug toe. Ik kon niet begrijpen hoe een liefhebbende God al die vreselijke dingen had kunnen laten gebeuren. Vol van de vraag 'waarom ik' en 'waarom heb je dat toegelaten'. Ik liep weg en probeerde het leven zelf te doen.

Gelukkig, voordat ik helemaal de weg kwijtraakte en erin slaagde deze wereld te verlaten, bracht God Joyce Meyer en Craig Groeschel in mijn leven. Ze leerden me hoe te vechten als een 'echte' christen voor een beter leven en hoe te ontsnappen aan de mentale marteling van de trauma's uit mijn verleden. Ik heb jarenlang van hen geleerd. Dankzij de altijd liefhebbende genade van God en het leren kennen van wie Hij werkelijk is door hun onderwijs, ben ik eindelijk aan mijn verleden ontsnapt en heb ik mijn toekomst veranderd! Ik ben een eenvoudig christelijk meisje uit het platteland. Het is een wandeling die 24/7 doorgaat en niet alleen te vinden is door alleen op zondag naar de kerk te gaan. Je moet de Bijbel lezen, bidden en leren hoe je Hem kunt horen.

Als je wilde stoppen met lezen bij mijn eerdere vermelding van "God" - ben ik blij dat je dat niet hebt gedaan, en ik beloof je, ik ben niet 'die' christen. Je weet wel, degene(n) waar ik het over heb, die zogenaamde christen die jou pijn heeft gedaan door je te beoordelen of die jou het gevoel heeft gegeven dat God niet in staat was om van iemand zoals jij te houden. Misschien heeft een kerk je het gevoel gegeven dat je ongewenst bent. Ik weet het niet, maar je leest dit duidelijk om een reden. Wie weet, als je even blijft hangen, zou je het misschien leuk kunnen vinden om in mijn wereld te zijn.

Nu, zoveel jaren later, ken ik mijn eigenwaarde in Jezus Christus! Ik ben niet vergeten! Ik ben geliefd, ik ben speciaal en heel belangrijk! Hoe heb ik het voor elkaar gekregen? Ik weigerde op te geven! God wil niet dat je perfect bent, Hij wil dat je elke dag blijft proberen. De wereld waarin we leven, zal je op de knieën brengen en als je niet weet hoe je terug moet vechten, zal deze wereld je breken, net zoals het bijna bij mij heeft gedaan.

Ben je op zoek om te weten wie God werkelijk is? Wil je een beter leven? Er moet iets veranderen, toch? Kom dan hier!!! Wat heb je te verliezen?

We zijn allemaal perfect in onze onvolmaaktheden.

Jij bent net zo anders als ik, en je bent niet minder dan anderen!!!!

Comments


bottom of page