BummerSheep wil luisterend oor zijn en taboe bespreekbaar maken...

Articles Van: Marco Jansen Media - Ermelo's WeekbladEen verstopte, veilige plek in een sfeer van ontspanning en ontmoeting. Die omgeving wil BummerSheep bieden aan mensen die zijn vastgelopen in hun leven. ,,We willen een plek bieden waar iedereen zich thuis voelt, het maakt niet uit met wat voor probleem. Want dat hoef je niet alleen op te lossen.”


ERMELO – Jenjer Overweg (49) is het gezicht van BummerSheep, wat Engels is voor ‘verloren schaap’. Zij weet uit ervaring hoe moeilijk het is om er alleen voor te staan. Als kind, opgegroeid in Oklahoma in de Verenigde Staten, voelde ze zich alleen en achter gelaten. ,,Ik had een moeilijke kindertijd. Toen ik vier jaar was, ben ik geadopteerd en met mijn nieuwe gezin van Texas naar Oklahoma verhuisd. Tot mijn 12de ben ik seksueel misbruikt en op mijn 15de ging ik uit huis. Ik had als tiener drugs en alcoholproblemen een ontmoette iemand anders die ook gebroken was. Ik was getrouwd toen ik 16 was en op mijn 17e weer gescheiden. Ik ging daarna veel verder met zware drugs en alcohol. Ik verpestte mijn leven en toen ik 23 jaar oud was, wilde ik zelfmoord plegen.”

Bij het zien van Joyce Meyer – een bekende predikante in Amerika – op tv, kreeg Jenjer een positiever zelfbeeld. ,,Zij vertelde dat ze misbruikt was door haar vader en dat gaf herkenning. Inmiddels ging het goed met haar en dat wilde ik ook kunnen zeggen. Ik heb geleerd om voor mezelf te vechten en kreeg meer eigenwaarde. Ik had geen schaamte meer voor het probleem.”

In plaats daarvan wilde ze andere mensen helpen. Ze ging in Oklahoma City de straat op en nam mensen tijdelijk in huis. ,,Ik ben christelijk en wilde kinderen en volwassenen een thuisgevoel bieden. Ik hoorde van hun problemen en had ze een nacht, een paar weken of zelfs een aantal maanden in huis.” Jenjer Overweg: ,,Ik ben christelijk en wilde kinderen en volwassenen een thuisgevoel bieden.”

Op haar 32ste ontmoette ze in Las Vegas Gerco Overweg uit Harderwijk. Sinds 2004 zijn ze getrouwd en wonen in Harderwijk. Jenjer had inmiddels ook een webwinkel van zelfgemaakte sieraden. Gerco (55) vertelt: ,,Jenjer wilde wat ze in Amerika deed ook hier doen. BummerSheep begon in 2017 in onze achtertuin en garage. Door het openstellen van ons huis en ons hart zijn meerdere levens van mensen veranderd.”